Grasmaaiers

Er zijn veel verschillende soorten grasmaaiers voor professioneel (golfbanen, parken etc.) als particulier gebruik.

Maaiprincipe

Naar maaiprincipe worden grasmaaiers ingedeeld in kooimaaiers en cirkelmaaiers:

 • Bij kooimaaiers wordt het gras geknipt door de ronddraaiende messenkooi. Deze methode geeft een netter resultaat dan een cirkelmaaier. Zeker in combinatie meet een wals of rol. Deze techniek wordt vaak gebruikt bij golfterreinen of siergazons.
 • Een cirkelmaaier slaat het gras af door het mes dat ronddraait in een afgesloten maaidek. Veelal is dat een tweezijdig geslepen mes, soms zijn er meerder messen gemonteerd de zogenaamde mulchmaaiers. De meeste maaiers in Nederland zijn cirkelmaaiers.

Aandrijving/Motor

 • Hand grasmaaier. De handmaaier is de meest milieuvriendelijke maaier, maar eigenlijk alleen geschikt voor gazonoppervlaktes tot pakweg 70m2. Goedkoop in aanschaf en onderhoud.
 • Accumaaier. Deze grasmaaier heeft als voordeel dat hij erg stil en ook milieuvriendelijker is. Nadeel is wel dat de accu opgeladen moet worden, dit houdt in van te voren plannen en opladen. Ook hebben de accumaaiers redelijk wat onderhoud nodig en zijn geschikt voor kleiner gazons.
 • Elektrische grasmaaier. De elektrische grasmaaier produceert geen uitlaatgassen en kan ook redelijk stil zijn. Nadeel is de actieradius, dit omdat hij met verlengsnoeren aangesloten moet worden. Door dat snoer ook lastiger met middenborders en bomen en dergelijke. De elektrische grasmaaier is redelijk onderhoudsvrij, af en toe schoonmaken en messen slijpen volstaat vaak.
 • Benzinemaaier. De grasmaaiers met benzinemotoren is de meest krachtige uit de reeks. Is geschikt voor de grotere gazons en worden gebruikt op verschillende ondergronden/terreincondities. Er zijn 2 soorten moteren de 2-takt en de 4-tak.
  Voordeel an de 4-takt is dat hij stiller is, rustiger loopt en minder milieubelastend is. Nadeel is dat hij wat minder geschikt is voor ongelijk terreinen zoals steile heuvels e.d.
  Voordeel van de 2-takt is dat hij minder onderhoud nodig heeft. Nadeel is weer meer vervuiling (uitlaatgassen) en meer lawaai.
  De meeste benzinemaaiers zijn uitgevoerd met 4-takt motoren.

Messen.

Bij een cirkelmaaier wordt meestal een simpel mes gebruikt dat aan beide uiteinden geslepen is. Zogenaamde mulch-messen hebben een iets andere vorm, waardoor het gras in kleinere snippers wordt gesneden.

Contact

0318 – 750 253

Adres

Handelsonderneming VDE
De smalle zijde 76
3903 LR Veenendaal

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00 - 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 09:00 -16:00

Buiten openingstijd op afspraak.

Neem contact met ons op